Tekst

Klikk på pilen for å lytte til teksten:

Kristians første år som student i Trondheim er over. Han har blitt kjent med mange nye venner, har lært mye på universitetet og har prøvd to nye hobbyer: Han begynte med tennis i oktober i fjor, og så begynte han med yoga i januar, rett etter juleferien. I løpet av høstsemesteret hadde han nemlig fått problemer med ryggen. Det var sikkert fordi han satt på lesesalen i mange timer. Derfor bestemte han seg for yogakurset i juleferien.

Men nå er det godt med sommerferie. Han ble ganske lei av eksamenene ett er hvert. Han har alltid vært interessert i tekniske fag – derfor valgte han sivilingeniørstudiene etter videregående skole. Men etter mange netter med lærebøker og etter å ha kjent på eksamensangst har han blitt litt usikker: Har dette valget vært riktig?

For noen dager siden ringte han kjæresten sin, Karina. Karina kommer fra samme by som Kristian, Tromsø, og bor der fortsatt. De ble sammen rett før han flyttet til Trondheim. Gjennom skoleåret som har vært, har de savnet hverandre veldig. Karina arbeider som lærervikar. Kristians to yngre søstre går i klassen som Karina underviser i norsk. Han synes det er litt morsomt, men så tilfeldig er det ikke siden Tromsø er en relativt liten by.

Før han dro hjem på ferie, hadde han snakket lenge om studievalget med Karina. Hun sa at man føler det når man har gjort et riktig valg. Men hva føler han egentlig? Karina er alltid så sikker på det hun gjør. Hun har aldri tvilt på at det var riktig å bli lærer, men han er mye mer usikker. I hvert fall gleder han seg til å se Karina igjen.

Med disse tankene går han på dekk på hurtigruteskipet og nyter utsikten. Han ville egentlig ta fly hjem til Tromsø, hvor han skal tilbringe sommerferien hos familien sin. Men han hadde så mye bagasje. Derfor bestemte han seg for Hurtigruten. Han er fornøyd – sommerværet har endelig kommet, og det er deilig å oppleve den fantastiske naturen mens man er på et skip.

Etter noen timer går han inn igjen. Det er ikke fordi han kjeder seg, men han vil gjerne kjøpe seg en kaffe i kafeteriaen. Han er også litt sulten.

Med kaffen og en bolle i hånda går han til salongen og finner seg en ledig plass. Herlig.

Så ser han plutselig at noen har glemt noe på sofaen ved siden av ham. Det ser ut som ei dukke. Det er sikkert et barn som har glemt dukka. Han husker hvor trist han var da han en gang mistet bamsen sin som barn – og hvor lykkelig han var da han fant den igjen. Derfor bestemmer han seg for å ta dukka ned til resepsjonen. Kanskje har barnet allerede begynt å lete og spurt i resepsjonen?

Når han ser nærmere på dukka, ser han at det er ei veldig spesiell dukke: en nisse.


Spørsmål til teksten

Hvorfor er Kristian usikker på om han har valgt det riktige studiet?

Hva jobber Karina med?

Hvem er Karina?

Hva slags forhold er det mellom Karina og Kristians søstre?

Er Kristian glad over å ha tatt Hurtigruten hjem til Tromsø?

Hvorfor tar Kristian dukka ned til resepsjonen?

Complete and Continue